• 1404/01/18
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تدابیر فصل بهار در طب سنتی

 

یکی ازمهم ترین راه های نگهداری تندرستی و پیشگیری از بیماری ها به کار بستن تدابیر متناسب با هر فصل است.

بهار، معتدل ترین فصل از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی است

افراد دارای مزاج گرم و تر (دموی) دچار بیماری های بیشتری می‌شوند و افراد دارای مزاج سرد و خشک (سوداوی) حال بهتری پیدا می‌کنند. در این فصل بهتر است از شربت هاى خنک مثل شربت غوره، شربت ریواس، شربت زرشک، شربت آب لیمو، سکنجبین ،شربت گلاب به همراه لیمو ترش ؛کاهو سکنجبین و شربت انار استفاده شود.

دمنو‌ش سنبل‌الطیب به همراه لیمو امانی و بهار نارنج خاصیت آرامش بخشی دارد و مصرف آن در فصل بهار شب ها قبل از خواب بسیار موثر است.

در فصل بهار، پوشیدن لباس‌هایی با جنس کتان بهترین نوع پوشش است. چرا که این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد. در فصل بهار، پوشیدن لباس‌هایی با جنس کتان بهترین نوع پوشش است. چرا که این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد.

 در فصل بهار یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها، بروز کهیر، آلرژی و خارش پوست است و بر اساس دیدگاه طب سنتی مصرف برخی دمنوش‌های گیاهی مانند نعناع، ریحان، گل سرخ، رزماری و آویشن در کاهش عوارض آن موثر هستند.

در فصل بهار باید از خوردن غذاهاى شور و غلیظ مانند کله پاچه، گوشت گاو، خامه و ماست ترش پرهیز کرد.

غذاهای کنسروی، مانده و پرخوری نیز بسیار مضر است. در این فصل بهتر است مصرف غذاهای سنگین ، چرب و شیرین و غلیظ ،  مانند انواع گوشتهای غلیظ ، کله پاچه ، سرخ کردنی و شیرینی ها ، ادویه جات تند و تیز و شور کاهش پیدا کند

در فصل بهار از از فعالیت سنگین ورزشی اجتناب کنید  ، انجام ورزشهای ملایم صبحگاهی ، استحمام با آب نیمگرم ، قرار گرفتن در معرض باد بهاری و گردش در طبیعت  با شرایط این فصل سازگاری بهتری دارد.

                      دکتر جعفر ابوالقاسمی نژاد شیرازی

متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها
  • کد خبری : 120985
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید